Onze gesproken nieuws berichten worden gebruikt bij taallessen

Het Nieuws uit Almere

Deze week bereikten ons het bericht dat onze gesproken nieuwsberichten gebruikt worden voor taallessen aan onze nieuwe Nederlanders.

Natuurlijk zijn wij daar als Stadsomroep heel trots op, immers buiten het feit dat we dit doen voor de ongeveer 2,5 miljoen analfabeten die in ons land wonen. Ja er zijn er heel veel die wel beperkt Nederlands kunnen spreken, luisteren maar de taal niet machtig zijn om te lezen en een goed gesprek te voeren (ook hier in Almere). Uiteraard doen we dit ook voor de medeburgers die een visuele beperking hebben. Landelijk of Regionaal nieuws kunnen ze wel beperkt vinden. Maar lokaal zo uitgebreid niet. Onze player speelt ook alle berichten achter elkaar automatisch af.

Wist u dat onze gesproken berichten gedownload kunnen worden, heeft de techniek en webdesigner voor gezorgd. Simpel klik op het icoontje naast de tekst van het artikel. Het bestand wordt gelijk gedownload en in de map geplaatst welke u daarvoor heeft aangegeven (meestal is dat gewoon downloads). Maar bij het artikel staat dat gesproken versie ongeveer binnen 24 uur ook onder het bericht. Uiteraard is de downloaden functie ook dan aanwezig. Onze nieuws pagina’s blijven 1 jaar beschikbaar met de gesproken tekst erbij. Dit kost ons heel veel data opslag op onze webserver, maar dat hebben we ervoor over. Pas is onze server met meerdere terabytes opslag uitgebreid.

Zo kunnen de cursisten dus begrijpend leren luisteren, gebruiken het om hun spreekvaardigheid te oefenen en ook is het artikel geschreven in onze database beschikbaar om het te kunnen leren lezen. En is de inclusie wat de gemeente Almere zo belangrijk vindt weer een stukje dichterbij gekomen.

Al deze mogelijkheden worden gerealiseerd door vrijwilligers die zich inzetten voor onze mooie stad en de omgeving. Die verdienen uw steun. Kijk eens op onze homepage hoe u bv kunt doneren https://omroepalmere.nl/donatie

Maar ook kunt u een mooie mok kopen, deze kunt u ook zelfs bij ons ophalen tijdens een van onze uitzendingen, krijgt u hem gevuld met koffie of thee. Anders wordt hij thuisbezorgd. https://omroepalmere.nl/2022/10/26/ondersteun-jij-ook-omroep-almere

Heeft u een bedrijf en wilt u dat ondersteunen net zoals onze hoofdsponsor Noordpool hebben we diverse mogelijkheden voor u, bekijk gerust eens deze speciale pagina https://omroepalmere.nl/reclame-op-omroep-almere-website-en-radio-stream/

Zoals we steeds aangeven Almere – Jouw Stad – Jouw Nieuws – Jouw Muziek – OmroepAlmere.nl

[audio_player id=29577]

Geschreven door