De Nieuwe Bibliotheek: hartverwarmende huiskamer van de stad tijden de koude wintermaanden

Het zal niemand ontgaan zijn: we gaan een barre winter tegemoet. Ondanks energieplafond en tegemoetkoming in de energiekosten, zullen we allemaal op ons energieverbruik moeten letten. De bibliotheek is een van de plekken waar je terecht kunt als je even op wil warmen en afleiding zoekt.

De komende maanden staan dan ook in het teken van hartverwarmend; zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk omdat je in de bieb altijd een warme plek vindt om te lezen, te werken, te studeren of om een kopje koffie of thee te drinken. En figuurlijk omdat we in december allerlei hartverwarmende acties en evenementen hebben.

De Nieuwe Bibliotheek: hartverwarmende huiskamer van de stad tijden de koude wintermaanden

Advent

Samen tellen we af naar Kerstmis met de adventskalender van De Nieuwe Bibliotheek. Vanaf 1 december openen we iedere dag we een vakje met daarin een nieuwe verrassing. Van gratis posters, leuke en lekkere winacties, tot handige informatie en kortingsacties. En daar zitten ook hartverwarmende acties tussen waarbij je juist iets leuks voor een ander kunt doen, of jouw mazzel kunt delen. De adventsperiode loopt tot en met 24 december. Houd de website en socials van De Nieuwe Bibliotheek in de gaten.

Winterfeest

Op zaterdag 17 december is het tijd voor ons hartverwarmende winterfeest. Een dag vol muziek, kerstlekkers, leuke workshops voor jong en oud, een familiekerstfilm en je kunt op de foto in de inmiddels wel iconische snowglobe. Op de website vind je volledige programmering terug en kun je kaartjes kopen.

Samenwerken

Niets is meer hartverwarmend dan een goede samenwerking. We zijn natuurlijk niet de enige partij in Almere die zich hard maakt het deze winter voor iedereen warm te houden. Ook De Schoor en het Leger des Heils bieden veel mogelijkheden om even op te warmen, een kopje koffie te drinken of gewoon even met iemand te praten. Om deze plekjes voor iedereen toegankelijk te maken, hebben we een handige digitale kaart gemaakt, waarop je alle warme plekken terugvindt. Zo is er voor iedereen altijd wel ergens een plaats om even op te warmen, zowel van binnen van als van buiten. Je vindt de kaart op denieuwebibliotheek.nl/hartverwarmend-almere. De kaart is nog in ontwikkeling; er worden nog steeds warme plekken toegevoegd.

Energiebespaartips

Tot slot hebben we natuurlijk ons best gedaan om de beste energiebespaartips te verzamelen. Dat deden we in samenwerking met de gemeente, die dit allemaal handig op een rijtje heeft gezet. We hebben het in de vorm van een blog gegoten en dat blog vind je op denieuwebibliotheek.nl/blog/energiebespaartips.

[audio_player id=30275]

Geschreven door