Trajectcontrole Vogelweg gaat weer volledig aan

De trajectcontrole op de N706 (Vogelweg) gaat vanaf maandag 12 december weer volledig aan. Een aantal secties van de trajectcontrole stond uit vanwege werkzaamheden langs de weg.

Op de N706 tussen Almere en Lelystad geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Omdat deze limiet vaak werd overschreden en dat risico’s voor de verkeersveiligheid gaf, is in 2020 trajectcontrole ingesteld. Dit is één van de van de 20 trajectcontrolesystemen die de afgelopen jaren zijn geïnstalleerd op N-wegen.

Het trajectcontrolesysteem op de N706 bestaat uit meerdere secties. Een aantal daarvan stond uit omdat er langs de weg gewerkt werd. Vanaf maandag 12 december staan alle secties weer aan en worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete.

Trajectcontrole

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Geschreven door