Twee regelingen rondom energiekosten die alleen nog dit jaar gelden

De prijzen van energie zijn afgelopen tijd hard gestegen. Minder energie gebruiken en daarmee besparen op je energierekening of een extra financiële bijdrage is daarom welkom.

Er zijn twee regelingen waar je alleen dit jaar nog gebruik van kunt maken: de energietoeslag 2022 en de cadeaubon van 90 euro voor huurders. Heb je hier recht op? Doe dan zo snel mogelijk je aanvraag! Tip ook mensen in je omgeving op deze regelingen.

Energietoeslag van 1300 euro

Voor huishoudens met een laag inkomen is er een extra tegemoetkoming vanuit het Rijk: de eenmalige energietoeslag van € 1.300. De energietoeslag telt niet mee als inkomen bij een uitkering en ook niet voor de toeslagen die je van de Belastingdienst ontvangt.

Aan de volgende groepen inwoners is de energietoeslag in april automatisch overgemaakt:

  • Bijstandsuitkering;
  • IOAW-, IOAZ- of BBZ-uitkering;
  • AIO-aanvulling (ouderen).

Ontvang jij één van deze uitkeringen/aanvullingen en ben je hoofdbewoner, maar heb je de energietoeslag nog niet ontvangen? Laat het ons dan weten via telefoonnummer 14 036 of e-mailadres info@almere.nl.

Je hebt recht op de energietoeslag als je:

  • Inkomen uit werk onder de 120% van de bijstandsnorm hebt;
  • In één van de volgende schuldenregeling zit: Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP), Gemeentelijke schulddienstverlening bij Plangroep (SDV) of Maatwerk Ondersteuning Schuld Stabilisatie (OSS).

Ook studenten hebben in bepaalde gevallen recht op de energietoeslag. Kijk voor alle voorwaarden en om het aan te vragen op almere.nl/energietoeslag.

Cadeaubon van 90 euro voor huurders

Voor huurders zijn er gratis cadeaubonnen ter waarde van 90 euro om energie te besparen. Er zit geen inkomensgrens aan de cadeaubon; iedere huurder in Almere kan het aanvragen. De cadeaubon kun je besteden aan kleine energiebesparende producten voor in huis. Je kunt de cadeaubon alleen nog dit jaar aanvragen en verzilveren. Laat ook buren, familie en kennissen weten dat ze dit kunnen doen. Je kunt maximaal 1 cadeaubon per adres aanvragen.

Ga naar de website van het Regionaal Energieloket om de cadeaubon aan te vragen.

Geldproblemen door energiekosten

Als je in de (geld)problemen komt door de hoge energiekosten, neem dan contact met ons op voor advies of hulp. Dit kan via het telefoonnummer 14 036 of info@almere.nl. Kijk ook voor andere regelingen zoals de gemeente zorgpolis op de pagina ‘Hulp bij rondkomen’.

[audio_player id=30383]

Geschreven door