Forza Almere kan koploper Eemnes niet verrassen.

Op sportpark Noordersingel in Eemnes moest Forza Almere het op nemen tegen de koploper van de vierde klasse D. De thuisclub gaf het begin de toon aan en liet Forza niet in haar spel komen. Uiteindelijk leverde dat dan ook een 2-0 winst op voor de koploper.

Fraaie reddingen.

Beide ploegen begonnen fanatiek aan dit duel maar Forza werd al snel op de feiten gedrukt en kreeg een golf van aanvallen te verwerken maar Forza-doelman Quincy Ceder redde diverse keren fraai zodat de stand voorlopig nog dubbelblank bleef. Forza deed bij vlagen wel wat terug maar het overzicht liet veelal te wensen over en was men vaak te laat in de duels zodat de thuisclub vaak in balbezit was. in de 31e minuut kwam dan ook de bevrijdende treffer voor Eemnes, uit een goed genomen hoekschop stond Peter Slotte op randje zestien volledig vrij en haalde genadeloos uit waar Forza-doelman Ceder geen verweer tegen had :1-0. Dit was tevens de ruststand.

Speldenprikken.

In de tweede helft een vrijwel hetzelfde spelbeeld met een overwicht voor de thuisclub met sporadisch wat speldenprikken van de Almeerse ploeg. De druk van Eemnes werd groter en Forza bleef achter de feiten aanlopen. Uiteindelijk scoorde de koploper toch nog een tweede treffer en was de wedstrijd definitief beslist. Forza wilde hierna nog wel maar was niet meer bij machte om voor een verrassing te zorgen.

Door deze nederlaag zakte de Almeerders naar een 12e plek op de ranglijst en zal men aan de bak moeten om het tij te keren.