Forza Almere verliest nipt van Kockengen: (1-2)

Ondanks de nederlaag tegen koploper Eemnes konden uit die wedstrijd diverse positieve punten meegenomen worden en dus werd de belangrijke wedstrijd tegen Kockengen positief gestart.Toch was het Kockengen dat het initiatief had het eerste kwartier. Middels lange ballen en een boomlange zwervende spits werden diverse ballen door gekopt en ontstonden er wat kleine kansen voor Kockengen. Met veel mensen voor de bal wordt een lichte overtreding begaan door Forza, we vergeten even voor de bal te lopen en middels een snelle counter weet Kockengen de 0-1 te scoren.

Beter in de wedstrijd.

Kort daarna een vrije trap van Forza. De bal van Tim van Eeden gaat netjes langs de muur, maar belandt op de vuisten van de keeper. Het is het begin van beter spel en Kockengen wordt teruggedrongen. Een actie op de achterlijn van Sylvan Speelman wordt na een knappe voorzet uit vrije positie over gekopt door Timothy Legiman. Kort daarna een snelle verre bal van keeper Quincy Ceder op Speelman die volledig alleen is maar toch tot een  schot komt wat net voorlangs gaat. En dan in de 40ste minuut toch de verdiende gelijkmaker; Sylvan Speelman haalt wederom knap de achterlijn en weet de vrij gelopen Tim van Eeden te bereiken die vrij in kan schieten: 1-1.

Noodlot.

Na rust startte Forza goed en werd Speelman vrijgespeeld, maar het was buitenspel. Kort daarna haalt Tim van Eeden de achterlijn maar uit de voorzet kwam geen doelpunt. Nog een goed schot vanuit het middenveld en dan slaat het noodlot toe; beetje slordig uitverdedigen levert balverlies op en de spits van Kockengen scoort de 1-2. Later had Forza recht op een strafschop maar die kwam niet en later een extra spits erbij maar het mocht niet lukken. Het werd een tegenvallende middag en ging Kockengen er met de buit vandoor.

Komende wedstrijd gaat Forza op bezoek bij sv De Vecht.