Bevestigd: Van der Loo officieel nieuwe burgemeester

Enige weken geleden is dhr van der Loo voorgedragen als burgemeester van Almere

Hij wordt op 8 maart definitief de nieuwe burgemeester van Almere. De ministerraad heeft op voorstel van minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen voor benoeming.

Van der Loo (51 jaar) is geen lid van een politieke partij. Hij is momenteel burgemeester van de gemeente Zwijndrecht, daarvoor was hij bankdirecteur. Ondanks dat hij nog niet lang burgemeester van Zwijndrecht was, trok de functie in Almere hem enorm. “Mijn eerste gedachten gingen al naar Almere toen Franc Weerwind minister werd. Toen er een waarnemer kwam, ben ik me al voorzichtig gaan oriënteren op de vacature. Ik heb uiteraard gewacht op de profielschets. In de enquête onder de inwoners werd gezegd dat ze een enthousiaste aanvoerder wilden. Laat ik dat nu op de sportvelden geweest zijn. Ik voelde dat die profielschets voor mij geschreven was. Ook door de woorden ‘verbinder, toegankelijk en benaderbaar’ werd ik enthousiast en zag ik Almere helemaal zitten.” Is te lezen op de website van Almere DEZE WEEK

Foto Shane Winsser – wikiportret.nl,

Geschreven door