ASC Waterwijk bewijst zichzelf weer een uitstekende dienst.

In de zaterdag 2e klasse B moest ASC Waterwijk aantreden tegen het Bussumse BFC dat tweede staat achter koploper CSW. De ploeg van trainer Ben Vis wist de vorige wedstrijd ruim te winnen van EDO(U) en was vastberaden om de goede lijn door te zetten. Dat lukte dan ook en ging men met een klinkende overwinning van het veld

Dadendrang.

Beide ploegen waren in de beginfase aardig aan elkaar gewaagd en deden er voor beide partijen ook kansen voor. Jostein Ohm van BFC zag een inzet naast gaan en in de 7e minuut was Gary Bouwmeester in schietpositie maar ook zijn inzet trof geen doel. Waterwijk nam het heft hierna meer in handen en had BFC moeite om de dadendrang van de Almeerders te stoppen. In minuut 17 kreeg Waterwijk loon naar werken toen Barry Smitz met een daverende knal van zo’n 20 meter in de kruising Waterwijk op 1-0 zette. Waterwijk bleef druk houden op de tegenstander en was het niet veel later dan ook nog 2-0 toen Tim Klaasen-Bos op doel schoot maar de bal werd van richting veranderd en kon Ryannique Inge het laatste tikje geven.

Geen strafschop.

Hierna kwam BFC beter voor de dag en had ook wat mogelijkheden maar Waterwijk-doelman Gijs Roelofsen doorzag het gevaar en zorgde voor de rust in de achterhoede van de Almeerders. Wel was er een twijfelgeval toen de spits van BFC doorbrak werd afgestopt en men een strafschop claimde maar arbiter Jasper Jongejan was resoluut en zag daar niets in. Aan de andere kant kwam Waterwijk ook in scoringspositie maar een kopbal van Klaasen-Bos ging naast het doel van BFC.

Fraaie solo.

Na de rust een fysiek veel sterker Waterwijk dat dan ook de beste kansen kreeg maar ging Ryannique Inge in de 53e minuut nogal slordig met een aardige kans om en bleef de 2-0 stand vooralsnog op het scorebord staan. BFC kwam in de 75e minuut maar deze trof geen doel.  Waterwijk legde deze middag een flinke dosis inzet op de mat en liep de Bussumse ploeg steeds achter de feiten aan. Uiteindelijk besliste Tim Klaasen-Bos het duel definitief door na een solo fraai de 3-0 te scoren. BFC was een geslagen ploeg en had Waterwijk de resterende tijd de score nog uit kunnen bouwen maar het bleef bij deze stand en had de ploeg van trainer Ben Vis zichzelf een prima dienst bewezen en klom ook weer een plek op de ranglijst in 2B.

Komende wedstrijd gaat Waterwijk op bezoek bij Benschop.

Hieronder een interview met trainer Ben Vis.