Robinhood geeft Forza Almere weinig kans op goed resultaat

In de zaterdag 4e klasse heeft Forza Almere weer een nederlaag moeten incasseren, tegen Robinhood waar de Almeerders in de thuiswedstrijd ook al verloren moest deze middag wat rechtgezet worden.

In de beginfase werd er dan ook redelijk gevoetbald, maar bleef het constant oppassen voor de snelle omschakeling van Robinhood en het opkomen via de flanken.Robinhood kreeg na drie minuten de eerste kans maar was makkelijk te pakken door Forza doelman Quincy Ceder. Een minuut daarna een veel grotere kans voor Forza speler Sylvan Speelman, die na een goede steekpass van Timothy Legiman eigenlijk prima inschiet, maar de keeper krijgt op het laatste moment nog net zijn schoen tegen de bal dus geen doelpunt.

Omschakeling.

In de 14de minuut  een vrije trap van aanvoerder Tim van Eeden die laag langs de muur gaat, maar ook naast het goal beland.In de 21ste minuut gaat het mis als Forza knullig de bal verliest, de linksback van Robinhood in de omschakeling snel opkomt en middels een goede steekpass wordt iemand vrijgespeeld en die weet de 1-0 te scoren. Forza probeerde hierna het heft in handen te nemen maar slaagde daar vooralsnog niet helemaal in. Niet veel later was het weer de thuisclub die de voorsprong verdubbelde:2-0. Robinhood bleef gevaarlijker door middels snel spel de spits aan te spelen, die vaak met zijn rug naar de goal spelend de ballen klaar probeerde te leggen voor de opkomende spelers. Diverse schoten waren het gevolg maar de meeste misten de goede richting. Forza kreeg na ruim een half uur nog een kans maar Sylvan Speelman miste deze kans door tegen de doelman te schieten.

Forza komt moeilijk tot scoren.

Als snel in de tweede helft moest Quincy Ceder de bal van de voeten van een doorgebroken speler afplukken en na een minuut of zeven schoot een Robinhood speler de bal vanuit een vrije trap in de verre hoek:3-0. Na de 3-0 toch wat meer alles of niets van Forza. Timothy Legiman kreeg nog een kansje maar zag geen kans om tot scoren te komen. In de 70e minuut toch nog een goal voor Forza toen Sylvan Speelman fraai de 3-1 maakte. Ondanks deze opsteker ontbrak toch de volledige overgave om in de resterende 20 minuut de hoop te hebben om nog 2 keer te scoren, wat toch best mogelijk is tegen Robinhood wat goed kan voetballen, maar verdedigend ook best kwetsbaar kan zijn. Forza zag verder geen kans om de stand nog een ander aanzien te geven en moest men in de slotfase toch nog een vierde goal toestaan.

Komende wedstrijd speelt Forza op eigen veld tegen vv Nederhorst.