Waterwijk vrouwen kunnen slechte start niet goedmaken en verliest: 2-1

De vrouwen van Waterwijk zijn tegen Batavia uit Lelystad tegen een nederlaag opgelopen. In Lelystad slaagde de vrouwen er niet in een 2-0 achterstand goed te maken in de tweede helft.

Waterwijk kwam slecht uit de startblokken al in de tweede minuut brak Batavia door de verdediging en schoot het uit kansrijke positie tegen de buitenkant van de paal. Deze waarschuwing  hielp niet, er was veel twijfel in het spel en dat leverde weinig balbezit op. In de tiende minuut leverde een te zachte terugspeelbal een doelpunt op, de snelle spits van Batavia was er als de kippen bij en liet de keepster van Waterwijk kansloos met een schuiver in de hoek 1-0.

Het leek de dames enigszins wakker te schudden toen er wat fatsoenlijke aanvallen werden opgezet. Jaimy Rooze was de verdediging op een pass van Britt Kater te snel af maar werd onderuit gehaald binnen het strafschopgebied  Het paste helemaal in het beeld van de wedstrijd dat deze uitgelezen mogelijkheid om te scoren werd gemist: Salwa Boultam schoot hoog over en zo werd er een nieuwe gemiste penalty aan dit seizoen toegevoegd.

Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant, een snelle uitbraak van Batavia was de verdediging te machtig en werd knap in de verre hoek binnengeschoten. Zo werd de rust bereikt met een 2-0 achterstand.Na de rust een heel ander Waterwijk, er werd sneller gespeeld, en de kansen stapelden zich op.

Maar de goalie van Batavia wist van geen wijken. Schoten van onder meer Saskia Vermeulen en Elize Baartwijk pareerde zij vakkundig. Pas 10 minuten voor tijd leverde het spel-overwicht een doelpunt op: Jaimy Rooze brak op rechts door en gaf een afgemeten pass op de meegekomen Joy Ugwa die met een strakke schuiver de keepster kansloos liet. De slotfase leverde hierdoor hectische taferelen op met een scrimmage voor het doel van Batavia die nog een goede kans opleverde maar helaas geen doelpunt.