Culturele cross-overs in Flevoland

Op zoek naar culturele samenwerking in heel Flevoland! Tijdens de vierde Flevolab Tour van afgelopen 22 maart was het thema cross-overs en bezochten cultuurprofessionals inspirerende plekken in Lelystad, Urk en Ens. 

De Flevolab Tour trapte af met een bezoek aan het project de Slapende Dijk van architect Dingeman Deijs en componist Jelle Roelofs op de Knardijk bij Lelystad. Er werd geluisterd naar een speciaal voor dit project geschreven compositie. Volgende stop was galerie en kunstwerkplaats Plein 1890 in Urk, een broedplaats van jonge makers. Er was een presentatie van wethouder Freek Brouwer en Stieneke Oeverbeek, deelnemer aan de werkplaats Nieuwe makers van Flevolab.

Daarna vertrok de bus naar Ens. Daar verkende het gezelschap bij boerderij Zonnegoed de mogelijkheden voor verbinding tussen stad en platteland door het inzetten van cultuur en landbouw. Met een voedselbos, een openluchttheater labyrinth en Voedselmuseum ‘n Wilde Keuze was er veel inspiratie! Bij het Observatorium van Robert Morris werd een dynamische workshop aangeboden. Hierin werd onderzocht waar de verbinding in het Flevolab-netwerk voor culturele cross-overs kan zorgen.

Culturele samenwerking

Flevolab is een netwerkorganisatie die sinds 2021 actief is als ontwikkelingsplek in de kunst-

en cultuursector in Flevoland. Binnen Flevolab werken cultuurinstellingen uit heel Flevoland samen op het gebied van onderzoek, experiment en kennisdeling.

De Flevolab Tour is een onderdeel van de netwerkontwikkeling in het Flevolandse culturele veld. Met het bezoek aan bijzondere locaties in Flevoland wordt de culturele infrastructuur van de provincie verstevigd. Ook worden mogelijke samenwerkingen verkend en ontstaat inspiratie voor toekomstige activiteiten door heel Flevoland.

Over Flevolab

Flevolab is het samenwerkingsverband voor culturele samenwerking in Flevoland. Heb je ideeën voor een volgende tour? Ben je een maker, actief in het culturele veld, ken of heb jij

een presentatieplek in Flevoland en wil je (meer) samenwerken met partners in Flevolandse partners? Laat het ons weten, want samen willen we Flevoland cultureel nóg beter en breder op de kaart zetten. Kijk voor meer informatie op www.flevolab.nl.

FlevoLabTour2023-1

Geschreven door