Verkiezingsposters overplakken of weghalen een nieuwe trend?

Gewapend met ladders, borstels en behanglijm staan CDA mensen een week voor de verkiezingen opnieuw klaar om posters op te hangen.

Op verschillende plekken in Flevoland zijn CDA posters weggehaald of overplakt met posters waarin wordt geadviseerd om niet te stemmen op de partijen die nu in het kabinet zitten. De namen van de coalitiepartijen zijn daarbij rood doorkruist.

‘Blijkbaar hebben sommige mensen niet door dat ze pas op 15 maart een rood kruisje moeten zetten’, grapt CDA lijsttrekker Marian Uitdewilligen. Toch vindt ze deze trend wel zorgwekkend. ‘Mensen mogen verschillen van mening. We leven in een democratisch land. Maar als je elkaars mening niet respecteert komen we in een polariserende samenleving terecht. Dat doet geen recht aan Flevoland.”

Geschreven door