Café The Sting aan de Brink in Almere Haven drie maanden langer dicht

Door een schietincident begin mei in cafe the Sting aan het Brink in haven had de burgemeester reeds eerder 2 weken een spoedsluiting opgelegd.


De VVD heeft vragen aan de burgemeester over de handhavingsmaatregelen van het college. Mevr. Lesley van Hilten stelden dan ook verschillende vragen aan de burgemeester waarom alleen de ondernemer van het cafe is aangepakt. Zij gaf juist aan dat het cafe de dader eerder een toegangsverbod hadden opgelegd. Toen hij er weer uit moest heeft hij geschoten.

De burgemeester heeft duidelijk gemaakt dat er goed contact is met de ondernemers maar dat in het belang van het onderzoek het cafe drie maanden langer heeft gesloten. En hij heeft duidelijk gemaakt dat dit geen vergeldingsmaatregel is. Duidelijk is dat de raad wil dat er meer toezicht komt en dat de verhalen rondgaan dat tegen de avond een grote groep mensen op de Brink samenkomen en dat dit een motor club is.

Voor een video verslag een gesprek met mevr. van Hilten en De burgemeester dhr van der Loo

Geschreven door