Gratis zonnebrandcrème smeren in het Centrum

Op honderden plekken in Nederland kun je deze zomer gratis zonnebrandcrème krijgen. In Almere Centrum zijn twee palen met zonnebrandcrème geplaatst op de Esplanade.

Het nieuwe stadsstrand aan de Esplanade is een plek waar je volop van de zon kunt genieten. Omdat dit ook een evenemententerrein is, zijn er geen bomen geplaatst, waardoor er weinig schaduw is. De zonnebrandpalen staan naast de watertappunten op de Esplanade. Met het plaatsen van de palen op deze plekken hoopt de gemeente mensen bewust te maken van de noodzaak om je huid te beschermen tegen de zon. De palen blijven tot eind september staan.

De actie in Almere Centrum is een samenwerking tussen Gemeente Almere en het Flevoziekenhuis. Bedrijf Sundo plaatst en onderhoudt de palen. Medisch specialist Dermatologie Dave van der Zwaan van het Flevoziekenhuis: “Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker en neemt in aantallen nog steeds toe. Preventie van huidkanker door voldoende zonbescherming is essentieel. Daar draagt de gemeente Almere door dit initiatief goed aan bij”.

Geschreven door