Vraagtekens dierenpartij bij bloembakken

Dierenpartij vindt bloembakken misplaatst

De grote bloempotten in het centrum van Stad kosten te veel water en zouden vervangen moeten worden door vaste plantsoenen. De 226 polyester bakken roepen weerstand op bij de Partij voor de Dieren.

De bloemen in de verplaatsbare bakken worden elk half jaar vervangen en dat is een doorn in het oog van raadslid Kjell van Wijlandt. Hij heeft het college vragen gesteld over de nadelen van de plantenbakken.

Hij is bezorgd over het regelmatig wisselen van de planten. Minder vaak vervangen heeft volgens hem positieve gevolgen voor de natuur en voor de financiën van de gemeente. Ook maakt hij zich zorgen over het gebruik van pesticiden bij de teelt en het onderhoud van de planten. Hij stelt voor uitsluitend inheemse, duurzaam gekweekte planten te gebruiken.

Zijn bezwaar betreft ook het veelvuldig besproeien van de plantenbakken. Volgens het raadslid krijgen de planten minstens vijf keer per jaar, maar soms twintig keer per jaar water. Hij veroordeelt dat, omdat het niet klimaatadaptief is.

Omdat de potten vaak worden ingezet om verkeer te weren en onduidelijke situaties te markeren, vraagt hij onderzoek naar vaste plantsoen in combinatie met hekken.

Foto aangeleverd

Geschreven door