Ook in Almere vierden we het Keti Koti feest

Op 1 Juli vieren we het afschaffen van de slavenarbeid. Het is 160 jaar geleden dat het land de slavernij afschaften.

Echter hebben de slaven nog 10 jaar gratis moeten werken. Weer zo een polder resultaat. Je zegt je bent vrij, maar je moet nog wel 10 jaar gratis blijven werken voor een beperkte kost en inwoning.

In Almere liep een optocht van het station tot het Esplenadeplein. Hier hebben genodigden naar de landelijke herdenking in Amsterdam zitten kijken, Vanaf 15.00 uur heeft de Burgemeester Hein van der Loo en een afgevaardigden van het Kabinet staatsecretaris Vijlbrief de aanwezige toegesproken.

Aansluitend was er een klein feestje om de viering luister bij te zetten.

De organisatie zou graag de herdenking en het feest over twee dagen willen delen, de 30 juni herdenken en 1 juli feestvieren. Het kabinet ziet daar niets in. Wel gaan er stemmen op om een van de christelijke feestdagen te laten vervallen en die te vervangen voor 1 juli.

Geschreven door