Zorggroep doet onderzoek naar medewerkers De Overloop

Bij de directie van de zorggroep zijn meldingen binnengekomen die zeer verontrustend zijn.

De directie heeft daarop gemeente een aantal medewerkers van de woonzorg instelling de Overloop in Haven op nonactief te stellen, in afwachting van een onafhangkelijk onderzoek.

De medewerkers en bewoners zijn hiervan vandaag in kennisgesteld, zie onderstaand schrijven

Beste collega,

Er zijn recentelijk meldingen binnengekomen bij de Raad van Bestuur van Zorggroep Almere over enkele (leidinggevende) medewerkers van De Overloop en over de bedrijfsvoering op de locatie. Wij nemen deze meldingen zeer serieus en laten een feitenonderzoek uitvoeren door een extern bureau. Goed om te benadrukken dat de meldingen die wij hebben ontvangen niet gaan over de zorg voor onze bewoners.

Besloten is om gedurende dit onderzoek enkele medewerkers van De Overloop op non-actief te stellen. Zij zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Dit is geen lichtzinnig besluit geweest. Voor ons staat echter voorop dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan, zich gesteund voelen en onder de beste omstandigheden zorg kunnen bieden aan de bewoners.

We kunnen ons voorstellen dat je schrikt van dit bericht en erover wilt praten. Wellicht heb je zelf ervaringen opgedaan die je wil delen. We verwijzen je in dit geval graag naar onze Vertrouwenspersoon.

Foto Zorggroep Almere

Geschreven door