College wil in gesprek met de raad rondom het Kasteel

Iedere Almeerder kent Het Kasteel. En ook buiten de stad geniet het bouwwerk alom bekendheid. Al meer dan twintig jaar staat het half afgebouwd aan de Oude Waterlandseweg in Almere Haven.    

Het college wil het gesprek aangaan met de gemeenteraad over de toekomst van het Kasteel. Bij dit ingewikkelde dossier kun je aan verschillende richtingen denken. Bijvoorbeeld afwachten tot zich een ondernemer meldt met een plan voor een recreatieve invulling, ook als het risico is dat het kasteel dan lange tijd onaf blijft. De gemeente zou ook kunnen besluiten om zelf financieel bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de Kasteellocatie. Of de gemeente kan ervoor kiezen meer ruimte te geven aan woningbouw of een andere invulling. 

Ze gaan graag een open gesprek aan met de gemeenteraad. Deze locatie is voor de stad belangrijk en verdient een goed gesprek met elkaar. 

Geschreven door