Gevolgen van bezuiniging op jeugdzorg in extra raadsvergadering

De fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad heeft een verklaring aangekondigd. Fractievoorzitter Hans van Dijk zal die vanavond afleggen tijdens een extra vergadering van de gemeenteraad.

Van Dijk wil er nu niets over kwijt omdat hij de raad als eerste wil informeren. “Die afspraak heb ik gemaakt en ik vind het netjes om me daaraan te houden”.

Raadsleden van de oppositie speculeren dat zijn partij zich niet neerlegt bij dreigende bezuinigingen op de jeugdzorg. Die hoort tot de portefeuille van Roelie Bosch, wethouder namens de ChristenUnie. De ChristenUnie neemt nu deel aan de coalitie die het college van burgemeester en wethouders vormt.

Deze week werd bekend dat de gemeente te maken heeft met een financieel tekort. Met bezuinigingen op jeugdzorg zouden de ontbrekende miljoenen gedeeltelijk opgevangen kunnen worden.

De jeugdzorg kwam vorig jaar al onder vuur te liggen. Veel partijen zijn ontevreden over de lange wachtlijsten en oplopende kosten. Algemeen was er de klacht van gebrek aan visie. Daarbij was in december al de positie van wethouder Bosch in het geding.

Geschreven door