Gluren bij de Buren komt voor de eerste keer naar Almere

Op zondag 30 juni vind je door de hele gemeente podiumkunsten in tuinen, van Haven tot Stad. De organisatie zoekt tot en met zondag 12 mei naar enthousiaste hosts en bijzondere acts. Je hebt dus nog maar twee weken om je aan te melden!

Gluren bij de Buren verwelkomt alle soorten podiumkunst. Rappers, dansers, theatergezelschappen, cabaretiers, jazzkwartetten en ook sprekers hebben inmiddels hun weg gevonden naar het aanmeldformulier. Alle acts worden drie keer een half uur opgevoerd tussen 13 en 18 uur, telkens voor een nieuw publiek.

Tuinen van alle formaten kunnen aangemeld worden. Singer-songwriters spelen in postzegeltuintjes, grote koren treden op in riante binnentuinen. Gluren bij de Buren is een laagdrempelige manier om je buren beter te leren kennen en een podium te bieden aan lokaal talent.

“Er zijn al een hoop aanmeldingen binnen, maar meer aanmeldingen maken natuurlijk een nog gezelliger evenement. Gluren bij de Buren is een bijzondere kans om je talent te delen met je buren. “Je laat aan de buurt zien welk talent je in huis hebt” aldus programmamaker Rick.

Het programma van het festival wordt eind mei bekendgemaakt. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne, in samenwerking met Poppodium De Meester en de Cultuurdôme. Het evenement vindt plaats op zondag 30 juni tussen 13 en 18 uur en aanmelden kan tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl

Foto Maarten Eykman

Geschreven door