Diversity breidt uit: meer leeftijdsgebonden aandacht voor LHBTQIA+ en open minded jongeren!

Diversity is er speciaal voor LHBTQIA+ en open minded jongeren en bestaat inmiddels al zes jaar. Dankzij Fonds 21 kan het project van De Schoor, Welzijn in Almere de activiteiten aanpassen aan verschillende leeftijdsgroepen.

Jongerenwerker Linda: “De activiteiten wisselen elkaar af: we organiseren ontmoetings-, creatieve- en educatieve activiteiten. Het laatste jaar merkten we dat de leeftijden te ver uit elkaar kwamen te liggen. Jongeren van 12 jaar praten toch over andere onderwerpen dan jongeren van 20 jaar. Ook merkten we dat de behoeftes van de tieners meer liggen in het ontmoeten en kletsen en de oudere jongeren meer de diepgang in wilden.

Met deze gedachte hebben we aan het einde van 2023 een aanvraag ingediend bij Fonds 21. Fonds 21 geeft een extra impuls aan projecten en organisaties die op een positieve manier bijdragen aan de acceptatie en emancipatie van de LHBTQIA+-gemeenschap in Nederland. Met de stimuleringsregeling Queer Up! wil Fonds 21 een bijdrage leveren aan het versterken van de positie van de LHBTQIA+-gemeenschap in de samenleving.

In maart is onze aanvraag gehonoreerd! Superfijn, want met deze financiële ondersteuning kunnen we uitbreiden. Met ingang van april 2024 verdelen we de groep. We hebben een groep voor de 12 tot en met 15 jarigen: de DIVERSITEENS en een 16+ groep: DIVERSITY!

De eerste woensdag van de maand en de vakantieactiviteiten blijven gezamenlijk, omdat we peer to peer educatie belangrijk blijven vinden. Op deze manier kunnen de oudere jongeren de jongeren blijven ondersteunen.”

Veel jongeren hebben de activiteiten van Diversity in de afgelopen jaren bezocht. Netwerkpartners weten Diversity ook te vinden om jongeren toe te leiden en nog wekelijks ontvangen wij nieuwe deelnemers.

Geschreven door