Spoedpost Flevoziekenhuis wordt verbouwd vanaf eind september

De vernieuwbouw van Spoedpost Almere gaat in september dit jaar van start. Dat is goed nieuws voor de acute zorg in Flevoland. De afdeling Spoedeisende hulp (SEH) van het Flevoziekenhuis en de Huisartsenspoepost krijgen in de vernieuwbouw veel meer ruimte. Er kunnen meer patiënten worden opgevangen, op uitsluitend eenpersoonskamers met privacy voor patiënt en familie. De vernieuwbouw neemt anderhalf jaar in beslag en is volgens planning voorjaar 2026 gereed. De Spoedpost blijft voor acute zorg tijdens de bouwperiode altijd beschikbaar.

Marc Seelen, bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis, is verheugd: “Met een state-of-the-art Spoedeisende hulp en Huisartsenspoedpost versterken we, samen met de huisartsen, onze rol als enige Spoedpost in Flevoland die 24/7 acute zorg biedt. Het aantal patiënten dat acute zorg nodig heeft stijgt nog altijd met de groei van de stad. De vernieuwbouw biedt alles om patiënten in een prettige omgeving met professionele zorg en in optimale samenwerking op te vangen.”

Bestuursvoorzitter Bas Bonhof van Zorggroep Almere: “De samenwerking tussen de Huisartsenspoedpost van Zorggroep Almere en de Spoedeisende Hulp van het Flevoziekenhuis is uniek in onze regio. Dankzij de komende uitbreiding van de ruimte, de toegenomen privacy en de verbeterde faciliteiten, kunnen we samen hoogwaardige zorg blijven geven aan de inwoners van Almere. Dit verhoogt de kwaliteit van zorg én het werkplezier van onze medewerkers. Met een efficiënte en aangename zorgomgeving zijn we uitstekend voorbereid op toekomstige uitdagingen.”

Planning: drie fases
Het nieuwe deel van de Spoedpost wordt naast het ziekenhuis gebouwd, aan de kant van het Hennepveld, op de plek waar nu de fietsenstalling voor personeel staat. De bouwwerkzaamheden starten in september dan ook met verplaatsing van de fietsenstalling naar de achterzijde van het ziekenhuis. Daarna start de bouw van het nieuwe gedeelte. In de volgende fase worden de nieuwbouw en de huidige Spoedpost aan elkaar gekoppeld. Tot slot vindt renovatie van de huidige Spoedpost plaats.

Geschreven door