Nieuw thuis voor de rugstreeppad

Middenin Duin in Almere Poort heeft de gemeente twee paddenpoelen gerealiseerd. De poelen zijn bedoeld voor de rugstreeppad, een beschermde diersoort die houdt van een dynamische leefomgeving en zand. Dit dier is daarom vaak bij nieuwbouwprojecten te vinden.

Wethouder Jesse Luijendijk: “We hebben veel huizen gebouwd en het is ook belangrijk om ruimte te maken voor dieren om te wonen. Ik ben blij dat we nu een mooie plek hebben waar rugstreeppadden kunnen wonen.”

De gemeente heeft de twee paddenpoelen aangelegd in De Vallei van Duin, een plek waar al rugstreeppadden voorkwamen. Als we rugstreeppadden vinden op plekken waar we nog gaan bouwen in Almere Poort, dan verhuizen we die naar deze poelen. Wethouder Jesse Luijendijk onthulde woensdag 17 juli het informatiebord bij de poelen, samen met leerlingen van basisschool De Zeeraket.

Voorafgaand aan de onthulling testten de gemeentelijke ecologen in een korte quiz de paddenkennis van de aanwezige leerlingen van groep 5 van De Zeeraket. De twee winnaars mochten samen met de wethouder het informatiebord onthullen. Daarna was het tijd voor ijs en het uitdelen van amfibiezoekkaarten aan alle leerlingen.

Foto: Natalja van Elst

Geschreven door