Samenwerking van GoedeStede en huurdersorganisatie

Woningstichting GoedeStede en de Stichting Huurdersorganisatie GoedeStede (HuGo) zijn officieel een samenwerking aangegaan. Naast de afspraken die voortvloeien uit de Overlegwet Huurder Verhuurder, zijn in deze samenwerkingsovereenkomst aanvullende afspraken opgenomen. Beide partijen werken zo samen aan sociale huisvesting en duurzame en inclusieve oplossingen voor woon- en leefproblemen van GoedeStede-huurders.

Elke woningcorporatie die bouwt en verhuurt in de sociale huursector is wettelijk verplicht om een huurdersbelangengroep op te zetten. Voor woningstichting GoedeStede is dit HuGo, opgericht door vrijwilligers die tevens huren van GoedeStede. HuGo vertegenwoordigt alle 8500 woningen en haar huurders. Dit doet zij onder andere door GoedeStede over allerlei onderwerpen te adviseren, mee te praten over praktische zaken en huurders via hun website te informeren.

Arjan Deutekom (rechts op foto), directeur-bestuurder van GoedeStede: “Met deze samenwerkingsovereenkomst leggen we een goede basis om samen de belangen van onze huurders te behartigen. Een mooi resultaat voor onze huidige en toekomstige huurders.”

Ton van den Berg, voorzitter van HuGo: “Na een intensieve voorbereiding brengen we HuGo weer terug naar de huurders. Meedenken, meedoen, meepraten en meebeslissen kunnen echt werken als je het samen doet. Met heel veel dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!”

Geschreven door