Almere City FC wint oefenduel van Jong FC Utrecht.

Met een 1-0 zege op Jong FC Utrecht heeft Almere City FC de derde week van de voorbereiding met een winstpartij afgesloten. Ilias Alhaft kroont zich met een rake vrije trap tot de matchwinner. ,,Ik heb teruggezien waar we op de trainingen aan werken, dus ik kan best tevreden zijn”, aldus hoofdtrainer Ole Tobiasen.

Jong FC Utrecht is de eerste competitiegenoot die Almere City FC in de voorbereiding treft. In het eigen Yanmar Stadion – waar vanwege de coronasituatie nog geen publiek welkom is – spelen de Flevolanders een frisse eerste helft. De basisploeg creëert de nodige kansen, maar is in de afronding nog niet effectief genoeg. Zo zien Thomas Verheydt (kopbal in zijnet), Kenneth Aninkora (redding doelman na fraaie solo) en Guillermo Gauna (naast) hun doelpogingen stranden. De brilstand prijkt daardoor na 45 minuten nog op het bord.

Moeite

In het tweede bedrijf mogen elf nieuwe spelers zich laten zien. De equipe van hoofdtrainer Tobiasen heeft dan meer moeite om gevaarlijk te worden. De gasten komen er op hun beurt wel een paar keer sterk uit, maar doelman Michael Woud brengt beide keren kundig redding.

Gevloerd

Twaalf minuten voor tijd komt City alsnog op voorsprong. Oussama Bouyaghlafen wordt net buiten het strafschopgebied na een goede actie gevloerd, wat resulteert in een vrije trap voor de Flevolandse brigade. Het buitenkansje wordt opgeëist door Ilias Alhaft, die de bal hard en laag in de linkerhoek schiet.

Daar blijft het bij, waardoor Almere City FC na de 6-0 zege op de Amsterdamse amateurclub DWS ook de tweede oefenpartij in winst omzet. Zaterdag 1 augustus is Jong Ajax de volgende tegenstander. Bij deze wedstrijd, die eveneens wordt gespeeld in het Yanmar Stadion, is voor het eerst (beperkt) publiek welkom.

bron: Almere City FC