Eerste winst FC Almere in oefencampagne.

Tweedeklasser FC Almere heeft voor eigen publiek  de eerste winstpartij binnen gehaald. De Almeerders waren tegen Unicum uit Lelystad bij vlagen de betere ploeg en dat kwam uiteindelijk dan ook tot uiting in de uitslag. Een 5-2 score stond na negentig minuten dan ook op het scorebord.

De eerste tien minuten waren de gasten wat duidelijker aanwezig maar uiteindelijk kwam FC Almere beter in de wedstrijd en dat leverde wat kansen op voor Jeffrey O’Brian en Roger Onkenhout. Uiteindelijk namen de gasten wel de leiding door Niels van der Zaal  (afgelopen seizoen nog uitkomend voor Waterwijk), de routinier rondde beheerst af: 0-1.

Toon aangevend

Hierna was Almere de toonaangevende ploeg met aardig wat mogelijkheden maar zowel O’Brian als de Blieck kwamen nog niet aan scoren toe. Na wat tegenstoten van Unicum lag in de 28e minuut toch de gelijkmaker in de touwen, Almeerder Poepon werd neergelegd en de toegekende vrije schop werd door Tim Smit hard en laag ingeschoten: 1-1. De ploeg uit Lelystad kwam echter goed terug en wist met een schuiver Almere-doelman Nordin Vermeulen even later te passeren: 1-2. Hierna nog meer balbezit voor Almere en werd de Unicum doelman in de 38e minuut dan toch verrast door een schot van de opkomende  Leroy van Zwam dat jammerlijk via de lat het veld weer in ketste en kwam men goed weg. Vlak voor de rust dan toch de verdiende gelijkmaker van Ruben Gerth die van afstand fraai de bal in de kruising joeg: 2-2. Voor de rust geen goals meer en floot de uitstekend leidende scheidsrechter af na een aardige eerste helft.

beloning

In het tweede bedrijf bleef Almere de betere ploeg en kreeg dan ook mogelijkheden genoeg. Dit werd dat dan ook beloond toen Mike de Blieck zijn tegenstander uitkapte en met zijn linkerbeen de Unicum-doelman geen schijn van kans gaf: 3-2. De gasten kwamen bij vlagen nog wel terug maar kon de Almere verdediging niet meer verrassen. Almere bekroonde het goede spel van de tweede helft uiteindelijk met nog twee goals, eerst was het Mike de Blieck die de 4-2 scoorde en Jeffrey O’Bian bekroonde zijn goede wedstrijd met de 5-2.

FC Almere Trainer Charles Loots ziet steeds meer vastigheden in zijn team, “ Dat doet mij goed het elftal krijgt steeds meer gestalte en de opdrachten worden steeds beter uitgevoerd, er zijn nog wel punten wat beter moet maar daar werken we de komende week weer aan” aldus de coach.

Komende Dinsdag speelt Almere bij TOB en zaterdag het eerste bekerduel bij Benschop.