Burgemeester sprak met betrokkenen vlotdrama

Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft afgelopen maandagavond een ontmoeting gehad met betrokkenen bij het vlotdrama in Poort. Tijdens de besloten avond die door de gemeente was georganiseerd, sprak de burgemeester met zowel omstanders als met ouders van de kinderen die bij het ongeluk betrokken waren. De burgemeester wilde graag weten hoe het op dit moment met de betrokkenen gaat.

Zaterdag 18 juli sloeg bij het Cascadepad/Osirispad in Almere Poort een zogenoemd trekvlot om. Van de zes kinderen die op het vaartuig aan het spelen waren, belandden er twee in het water en kwamen onder het vlot vast te zitten. De kinderen raakten in coma en zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de gemeente gaat het inmiddels naar omstandigheden goed met de meisjes.

Tijdens de avond is niet over de oorzaak van het ongeluk gesproken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet daar nog altijd onderzoek naar en dat neemt doorgaans een behoorlijke tijd in beslag.

De ouders wachten af tot het onderzoek bekend is en zullen dan besluiten of ze de gemeente aansprakelijk stellen dat het vlot om heeft kunnen slaan. Door de politie is het vlot in beslag genomen. Een ander trekvlot die in Almere beschikbaar was is buitengebruik gesteld.

Bron OMroep Flevoland en door redactie aangevuld

Geschreven door