Stug Nieuw Sloten houdt Buitenboys niet van winst af.

Zaterdag derdeklasser SC Buitenboys heeft zich verzekerd van de volgende ronde van de beker. De Almeerders wonnen met 4-0 van Nieuw Sloten maar de ploeg van trainer Mark Steur had wel moeite met het fysiek sterke en stugge spel van de gasten.

Na tien minuten spel kwam Buitenboys toch op voorsprong, Rowdy Moorman werd goed aangespeeld en draaide knap weg van zijn tegenstander schiet de 1-0 in de korte hoek. Nieuw Sloten deed wel wat terug maar Buitenboys doorzag tijdig het gevaar en kon men zelf weer aan een aanval gaan denken, door in deze fase het tempo te laag te houden kwamen er veel duels op het middenveld en speelde men de gasten in de kaart. In de 25e minuut dan toch de 2-0 voor Buitenboys,Collins John rondde een voorzet goed af. Nieuw Sloten moest nu komen en dat leverde Buitenboys meer ruimte op en wist dan ook verdiend de 3-0 te scoren door Shazaib Arangzaib

Betere ploeg

In het tweede bedrijf bleef Buitenboys de betere ploeg met kansen om de voorsprong uit te bouwen, uit een hoekschop was het weer Collins John die de Sloten doelman passeerde: 4-0. De wedstrijd was gespeeld en kabbelde naar het einde. Buitenboys-coach Mark Steur was blij dat men de nul hadden gehouden en weer vier keer hadden gescoord. Mark Steur: “Onze eerste doelstelling van het seizoen hebben we gehaald we wilden door in de beker en dat is gelukt, verder snakken we naar de seizoenstart en zullen we daarin ook weer voor het hoogste gaan want met deze ploeg is er veel mogelijk”,aldus de tevreden coach.