Geinburgia effectiever dan zondag-team ASC Waterwijk.

Vierdeklasser Waterwijk heeft op bezoek bij Geinburgia geen drie punten aan het duel over kunnen houden. De ploeg van Geruillo Koenders speelde niet slecht maar de thuisclub scoorde makkelijker. De Almeerders staan nu gelijk met Geinburgia met drie punten uit vier duels.

Geinburgia heeft Waterwijk vanaf minuut 1 aan de bal gelaten en deze tegenstander zakte ver terug op eigen helft. Waterwijk was dan ook de bovenliggende partij alleen men creëerde niets. Uit een hoekschop nam de thuisclub uiteindelijk de leiding:1-0. Geinburgia was zeer effectief en Waterwijk gaf uiteindelijk veel te veel ruimte weg en daar profiteerde men dankbaar van. Voor de rust gebeurde er niet veel meer zodat de 1-0 ook de ruststand werd.

Na de rust een zelfde beeld, Waterwijk de betere ploeg maar scoren was een moeilijke opgaaf.   Geinburgia was daar beter in en maakte dan ook de 2-0. Waterwijk wilde wel wat aan de stand veranderen maar slaagde er niet in om de kansen te benutten. De verdedigende instelling van de thuisploeg deed daar zeker geen goed aan. “Deze ploeg heeft ons daarin afgetroefd”was de reactie van trainer Koenders. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen de Almeerders nog twee goals tegen en was de wedstrijd echt over. Zo zie je als je de betere ploeg bent ook zeker kan verliezen en had  Geinburgia op de goede momenten toegeslagen.