Voor het eerst lopen | Column Yvonne de Visser Coach De Participatiefabriek

Lopen, voor de meesten de gewoonste zaak van de wereld, maar niet voor iedereen.

Als baby weet je niet beter. Je ligt in de wieg en verwondert je om alles om je heen. Als je je omgeving een beetje gaat verkennen ga je kruipen. En dan komt de frustratie: je wilt je rechtop voortbewegen. Dat kost moeite, maar uiteindelijk lukt het. Soms val je nog, maar voor de meesten is dat het begin van je lopend kunnen verplaatsen. Zo ook voor Vincent. Totdat het moment kwam dat hij viel en zijn heup verbrijzelde.

In oktober vertelde hij zijn verhaal in Corosia. Waarom hij in een rolstoel zit (Whats’s Up! December) en dat hem verteld is dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Hij vertelde ook dat hij dat niet accepteert en dat hij vast van plan was te lopen als het zou sneeuwen.

Zaterdag 16 januari was het zover.

Het sneeuwde in Almere en Vincent liep.

Geschreven door