Almere Sailors in thuisduel onderuit.

Nadat Almere Sailors afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Basketball Academie Limburg met 96 – 58 had verloren stond tweede paasdag de thuiswedstrijd tegen The Hague Royals op de rol. Onlangs nam Almere Sailors nog twee punten mee uit Den Haag dus waren de verwachtingen aan Almeerse zijde hoog gespannen. Helaas nam The Hague Royals maandag sportieve revanche.

In het eerste kwart was aan beide ploegen te merken dat ze vol voor de winst wilden gaan. Over en weer zaten de spelers scherp in de wedstrijd waardoor zich een leuke wedstrijd ontspon. Door een gelijk opgaande strijd bleven de ploegen bij elkaar in de buurt waar het Almere Sailors de meeste tijd lukte om een kleine voorsprong te behouden. Einde van het eerste kwart werd dan ook bereikt met een stand van 17-16.

Gelijkopgaand

In de eerste minuten van het tweede kwart ging de wedstrijd door waar het eerste kwart was geëindigd en bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Vanaf de zesde minuut in het tweede kwart lag het initiatief plots volledig bij The Hague Royals. De organisatie in de aanval én in de verdediging viel bij Almere Sailors weg. The Hague Royals maakte hier goed gebruik van en bereikten dan ook de rust met een stand van 32 – 46.

Gasten betere ploeg

Ook het derde en vierde kwart waren voor het team uit Den Haag. Via 56 – 69 bij het einde van het derde kwart lieten The Hague Royals vooral in het vierde kwart zien dat zij de afgelopen weken een betere ontwikkeling hadden doorgemaakt dan Almere Sailors. The Hague Royals wisten hun aanvallen veelal met goed resultaat af te ronden waar het voor Almere Sailors steeds moeilijker werd de basket van hun tegenstander te vinden. Het einde van de wedstrijd werd dan ook bereikt met een 73 – 95 stand op het bord.

Almere Sailors speelt op zondag 11 april om 16:00 uur een uitwedstrijd tegen Yoast United in Bemmel.