Festival ZAND kan niet doorgaan

Het jaarlijkse popfestival ZAND op het Almere Strand gaat dit jaar opnieuw niet door. Het kabinet heeft besloten dat alleen festivals met hoogstens 750 bezoekers gehouden mogen worden.

De dertiende editie van het festival stond gepland voor zaterdag 21 augustus. Vorige week werd al een streep getrokken door meerdaagse festivals met camping, waarna de evenementenbranche het kabinet vroeg met grote spoed een besluit te nemen over eendaagse evenementen.

Niel van Hoff van organisator Tribe Company over de beslissing. “Ook voor de organisatie van een eendaags evenement zoals Strandfestival ZAND was duidelijkheid essentieel, dus het is fijn om nu te weten waar we aan toe zijn. Het is natuurlijk niet de uitkomst waar we op gehoopt hadden, zeker niet na het goede nieuws een paar weken geleden. We zijn toen aan de slag gegaan met de voorbereidingen van een compleet vernieuwd festival, dat we deze maand vol trots aan het publiek wilde voorstellen. Dat het nu toch niet zo mag zijn is weer even slikken, met name voor onze bezoekers die zo uitkeken naar dit feestje”.

De organisatie van het festival neemt contact op met de kaartkopers. Hun kaarten worden automatisch omgezet naar tickets voor volgend jaar. De 13e editie van het festival staat dan op de planning voor zaterdag 20 augustus 2022. Het programma, bestaande uit Krezip, Kensington, Snelle, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, Nick & Simon en Rolf Sanchez, zal in 2022 grotendeels gelijk blijven. Daarnaast zal de organisatie de komende tijd nieuwe podia en artiesten bekend maken.

Geschreven door