Matig FC Almere terecht naar nederlaag gespeeld door ASV Arsenal (2-0).

De competitie is voor FC Almere niet goed begonnen. Het team van Charly Olf zag hoe tegenstander ASV Arsenal beter was in de afronding en veel meer karakter toonde. De Amsterdamsche ploeg was veel fanatieker in de duels en dit brak de Almeerders uiteindelijk op.

Het duel ging in de beginfase vrij gelijk op en  was het eerste kansje voor de bezoekers, maar de inzet was te onzuiver om doelman El Abdallaoui te verrassen. Niet veel later was het de beurt aan Arsenal maar een zeker lijkend doelpunt ketste via de paal het veld weer in.

Het eerste half uur had de thuisclub wel het meeste balbezit maar ging hier ook slordig mee om. Wel was een kopbal van Gomes dicht bij een treffer maar een doelpunt bleef nog uit.

Voorlangs

FC Almere kwam bij vlagen gevaarlijk terug maar een inzet van Mike de Blieck ging voorlangs. Ook een vrije schop van Gerth van zo’n 17 meter ging hoog over het vijandelijke doel. Aan de andere kant was de thuisclub ook kansrijk maar faalde voor het Almeerse doel. Vlak voor de rust dan toch de voorsprong voor Arsenal, Versluijs schoof de bal buiten bereik van Almere-doelman Gino Smit in het doel (1-0). Hier ging een slechte dekking aan vooraf.

Slordig balverlies

Dit was ook de ruststand. In het tweede bedrijf dacht men dat Almere een stuk fanatieker te werk zou gaan maar de Almeerders bleven volharden in vaak te slordig balverlies maar compenseerde dit ook niet met meer karakter te tonen en fanatieker de duels in te gaan.

Arsenal grossierde uiteindelijk in nog meer kansen en verdubbelde dan ook de voorsprong.

Later in de tweede helft nog wat wissels aan Almere kant maar dit leverde niets extra’s op. Het laatste kwartier was er nog wel een 100% kans voor Almere maar men had de kracht niet om het de thuisclub nog echt lastig te maken. Dat Arsenal in de slotfase door Schet nog de 2-0 scoorde was niet de verdienste van de Amsterdammers maar door de slapte bij de ploeg van Charly Olf.

Komende wedstrijd komt AMVJ naar Almere en zal het roer stevig om moeten voor een goed resultaat.