ASC Waterwijk (zondag) moet winst aan Kismet laten.

In de zondag vierde klasse heeft het Almeerse Waterwijk bij Kismet geen punten kunnen pakken. De ploeg van Geruillo Koenders was goed voorbereid en was ook niet de mindere ploeg, maar zoals vaak beslissen doelpunten toch een wedstrijd.

De beginfase was voor de thuisploeg dat meer balbezit had en Waterwijk achter de feiten aan liep. Dat Kismet snel scoorde hoorde dan ook bij het overwicht dat de ploeg bij vlagen had. Hierna herstelde de Almeerders zich wel weer en was nu veel vaker in balbezit. Tot aan de rust gaf Waterwijk de toon aan maar de kansen die hieruit ontstonden werden niet in goals omgezet. De 1-0 ruststand was misschien dan ook wel terecht.

Te grote opgave

Na de rust bleef Waterwijk de bovenliggende partij maar scoren was deze middag een te grote opgave. De Almeerders verdiende wel een doelpunt maar voor open doel werd er niet gescoord en dat deed Kismet later in de wedstrijd wel en verdubbelde de voorsprong dan ook. Waterwijk bleef wel werken voor de aansluitingstreffer maar slaagde hier niet in.

Toen de thuisclub ook nog de derde treffer maakte was de wedstrijd beslist. Dat Waterwijk nog wel de eer redde door Lucas Postuma had geen invloed meer op een beter resultaat voor Waterwijk.

Trainer Geruillo Koenders was niet tevreden maar ziet nog genoeg positieve punten en houdt vertrouwen in zijn ploeg.

Komende wedstrijd ontvangt Waterwijk het Amsterdamsche TOG.