Herstel Waterwijk dames tegen Wartburgia.

De wedstrijd van afgelopen woensdagavond zat duidelijk nog in de benen van de vrouwen van Waterwijk die Wartburgia op bezoek hadden. Waterwijk wilde snel zaken doen en dat gebeurde ook, in minuut 3 was het Anissa Akaou  die het net van Wartburgia wist te vinden (1-0).  Het snelle doelpunt was mooi maar later zakte de Almeerse vrouwen wat weg en kreeg Wartburgia meer grip op het duel. Het spel van Waterwijk werd onzuiver. daardoor veel balverlies.Er moesten  veel fouten worden hersteld en dat vergde veel onnodig  acties. Het was niet te vergelijken met de vorige wedstrijd. Na ruim 25 minuten spelen wist Jaimy Rooze toch de 2-0 te maken na een goede loopactie op een scherpe steekpass. En nog  voor de rust wist Xara Hekkelman de stand op 3-0 te zetten.

Meer snelheid

In de rust had trainer Victor Pourchez het team toegesproken omdat hij niet tevreden was over snelheid en gedrevenheid van het team en probeerde ze op scherp te stellen. Maar tevergeefs, het spel was in de start van de tweede helft niet veel beter. Het was dan ook een logisch gevolg dat er snel in de tweede helft drie wissels werden ingezet. De net in het veld gekomen Beatrice Boatemah die wat meer vuur in het spel van Waterwijk bracht scoorde dan ook de 4-0 en de 5-0. Wartburgia kon verder ook geen potten meer breken en werd dit dan ook de eindstand.

Veel verbeterpunten

Trainer Victor Pourchez vond dat zijn team niet de beste wedstrijd speelde en zal daar komende week ook aan gaan werken om dit te verbeteren. Maar was wel blij dat de 3 punten in Almere bleven. De speelsters wisten ook wel dat het veel beter moet en dat kan men in de komende wedstrijd laten zien, als De Meer de tegenstander is. Dit duel in Amsterdam begint om 12.00 uur.