Forza Almere Zaterdag bekert verder na spannende strafschoppenserie.

Het Almeerse Forza Almere heeft de volgende ronde van de beker bereikt. De ploeg van Wim Vinck versloeg DSK maar er moesten wel strafschoppen aan te pas komen. Forza was toch wel wat gespannen, want het gebeurt toch niet vaak dat de poulefase van de beker overleefd wordt. Dat gold ook voor DSK.

Gevaarlijk via de zijkanten

DSK begon sterk, zeker met hun rechterkant die enkele keren gevaarlijk doorkwam. Na weer een doorbraak moest Bardo Vinck een DSK- speler onreglementair afstoppen voordat hij een vrije schietkans kreeg. Penalty dus voor DSK, maar Forza-keeper Quincy Ceder wist deze knap te stoppen. Dat gaf Forza vertrouwen en kwam nu wat meer aan voetballen toe. Na een goede aanval kwam aanvoerder Tim van Eeden van Forza vijf minuten voor de rust vrij voor de keeper en schoot Forza naar een 1-0 voorsprong.

Meer snelheid

Na de rust nog wat meer snelheid in de voorhoede en Forza kreeg meer en meer de overhand en binnen 2 minuten werd het 2-0,  Sylvan Speelman ging op snelheid door en hield het overzicht  en Derek Meewissen een niet te missen kans bood. DSK kwam goed terug en scoorde kort hierna snel de aansluitingstreffer 2-1. Forza kreeg hierna de betere kansen maar kwam niet tot scoren in deze fase. Uiteindelijk wist DSK toch nog de gelijkmaker te scoren. Het bleef bij deze 2-2 stand en dus moesten er penalty’s genomen worden.

Spanning genoeg, na de eerste vijf strafschoppen stond het 4-4 en moest men verder totdat er een speler zou missen. De 6e, 7e en 8e werden door beide teams ook gescoord. Forza schoot ook de 9de penalty binnen, nu moest DSK ook weer scoren maar deze werd uiteindelijk op de lat geschoten. Een verdiende winst dus voor de ploeg van Vinck dat doorgaat in de beker.