ASC Waterwijk (zondag) moet meerdere erkennen in VVA/Spartaan.

Het is het zondagteam van Waterwijk niet gelukt zich te herstellen van de nederlaag van vorige week tegen TABA.  VVA/Spartaan was deze middag gretiger en wist drie keer het net te vinden en Waterwijk slechts een maal.

Initiatief.

Waterwijk begon wel goed aan dit duel en nam dan ook het initiatief en zetten direct hoge druk. Dit duurde echter niet lang en nam VVA het initiatief over en moest Waterwijk soms alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.

In minuut 25 opende de thuisclub de score en keek Waterwijk tegen een achterstand aan (1-0). Waterwijk wilde zich herpakken maar slaagde daar vooralsnog niet in. Er was een fout van de Waterwijk doelman voor nodig om VVA nog meer in het zadel te helpen en maakte daar dankbaar gebruik van (2-0). Toch wist Waterwijk zich terug te vechten in de wedstrijd en scoorde voor de rust door Mitchell Moet dan ook de aansluitingstreffer (2-1).

Meer balbezit.

De tweede helft kreeg Waterwijk wel meer balbezit maar kon dit echter niet in treffers uitdrukken. De thuisploeg was ook niet echt in staat om Waterwijk haar wil op te leggen maar had geluk dat men uit een onoverzichtelijke situatie toch de 3-1 wist te scoren. Hierna probeerde de gasten nog wel om dichterbij VVA te komen maar de pogingen hiervoor liepen op niets uit. Ook kon VVA geen potten meer breken en was de thuisclub blij met deze overwinning.

Waterwijk kan de eerstvolgende wedstrijd tegen JSV Nieuwegein proberen het verloren terrein terug te winnen.