Waterwijk-vrouwen verslaan koploper.

Het vrouwenteam van ASC Watertwijk heeft een knappe prestatie geleverd en versloeg het nog ongeslagen WV-HEDW. In een spannend duel werd het 1-2 voor de Almeerse vrouwen en staan nu tweede in hun afdeling.

Initiatief.  Beide teams gingen fel van start.,maar het waren de vrouwen uit Almere die het initiatief namen en met snelle combinaties de verdediging van WV-HEDW onder druk zette. Het was  Saskia Vermeulen die in de 13e minuut de bal in de touwen wist te schieten (0-1). Ondanks deze snelle voorsprong werd het spel van de Aalmeerders wat slordiger. Hierdoor kwamen er wat fouten in de opbouw waar de spelers van WV-HEDW nog kansen uit wisten te halen maar dit resulteerde niet tot doelpunten en was 0-1 een terechte ruststand.

In de tweede helft een feller Waterwijk dat nu de kansen beter wilde benutten. In de 48e minuut was het Jaimy Rooze die via een steekpass en een goede loopactie een kans wist te verzilveren en de 0-2 stond op het scorebord. Dit was precies zoals de doelstelling was neergelegd en nu was het zaak om rustiger te voetballen. Maar nog net niet bekomen van de feestvreugde en nog niet iedereen scherp, was het een snelle tegenstoot na een slordigheid in de opbouw die optimaal werd benut door de Amsterdammers, het verschil was weer 1 punt (1-2).

Aardige momenten.  De duels werden aan beide kanten steviger leverde aardige momenten op,maar de keepsters van beide teams maakten hele nuttige en mooie reddingen en zorgde ervoor dat er doelpunten verder uitbleven. Het was zeker het laatste deel van de wedstrijd erg spannend waarbij beide teams alles uit de kast haalden, maar toen het eindsignaal klonk was het Waterwijk die de drie punten mee mocht nemen naar Almere en hierbij  de tweede plaats op de ranglijst innam.

Trainer Victor Pourchez was zeer tevreden over de inzet van zijn team maar vond dat ze te veel kansen onbenut hadden gelaten en het onnodig spannend hadden gehouden tot de laatste minuut. Mooi dat we nu ook tweede staan een plaats waar we misschien ook wel thuis horen.

Volgende week komen de vrouwen van Diemen op bezoek en is het zaak deze positie te behouden.