Wat is Almere mooi | Column Asjen van Dijk

Ik kijk op mijn smartphone en zie dat het een paar uur zonnig kan zijn. De bossen en bomen zijn nog kleurig en de luchten blauw en wit. Prachtig weer om een paar fotootjes te schieten.

Ik weet niet waar mijn fiets me vandaag, 23 november, brengt. De Kemphaan, het Vierbruggenpad, de brug naar de nieuwe nog te vormen Hortuswijk komen voorbij. Ik sta op een gegeven moment aan de drukke Waterlandseweg. Het rode licht springt op groen, de fietser kan oversteken. Ik steek over, de voetgangerslichten blijven op rood. Gek dat die niet mee gaan op groen, geeft een onveilig gevoel.

Maar de razende vierwielers staan stil tot ik aan de overkant ben. Al snel sla ik rechtsaf het Cirkelbos in. Prachtige herfstkleuren vallen op mijn oog en mijn ingebouwde camera op mijn Samsung A71. De smartphone zuigt de kleuren gretig op. Het fietspad door het bos is tientallen meters verdwenen onder een bladertapijt. Ik raak de weg niet kwijt en sta even later op de weg richting Overgooi, waar een reiger aan de vijver staat te pronken in de zon en waar een aalscholver zijn verenpak droogt.

Geschreven door