Oefen winst voor SC Buitenboys tegen tweedeklasser Batavia ‘ 90

Een week voordat de competitie hervat gaat worden oefende Buitenboys op eigen veld tegen tweedeklasser Batavia. De ploeg van trainer Mark Steur wil graag hogerop en Batavia zou dus een uitstekende tegenstander zijn.

De beginfase van het duel kwam de thuisclub beter voor de dag dan de gasten maar dat veranderde snel en pakte Batavia het initiatief en ging het tempo fors omhoog, in deze fase had Buitenboys het niet makkelijk en werd behoorlijk onder druk gezet. In minuut 12 hadden de gasten dan ook succes en namen een 0-1 voorsprong, een schuiver van de Batavia spits was voor Buitenboys-doelman Rik van Dekken net even te veel. Buitenboys kwam wel sterk terug maar de mogelijkheden werden niet in doelpunten omgezet. Na 18 minuten spel werd het ook nog 0-2 een aanval over de linkervleugel werd met strak schot in de kruising afgerond.

fraaie safe

Nog voor de rust deed Buitenboys iets terug door Davey Altorf.  Batavia bleef hierna wel het betere van het spel houden en kreeg ook nog kansen maar bij een poging op het doel van de thuisclub was het doelman Rik van Dekken die met een fraaie safe een doelpunt voorkwam en ging de rust met 1-2 in.

Beter spel

In het tweede bedrijf een beter spelend Buitenboys dat meer kansen creëerde en werd de verdediging van de gasten behoorlijk onder druk gezet en wist Buitenboys uiteindelijk de gelijkmaker te scoren, Uit een mooie voorzet van Bena Lacroes wist Collins John de 2-2 te maken. Buitenboys ging door en kwam ook op voorsprong door Gianni Rellum die een voorzet van Giovanni Kasanwirjo via de paal binnen kopte 3-2. Batavia kwam nog wel terug maar kwam niet meer tot scoren en Buitenboys wist via Kasanwirjo na goed werk van Joey Wiersma de uiteindelijke 4-2 te scoren. Een mooie overwinning wat zeker veel zelfvertrouwen geeft voor de eerstvolgende wedstrijd.

Komend weekend start de competitie weer en gaat Buitenboys op eigen veld de strijd aan met sc Buitenveldert.