ASC Waterwijk gelukkig in slotfase… Jong Holland verdiende meer.

In de zaterdag tweede klasse A is ASC Waterwijk in het duel met Jong Holland met de schrik vrij gekomen. In de verre blessuretijd scoorde de Almeerders alsnog de 2-1 en werd hierdoor ook de nieuwe koploper in deze klasse.

Knap keeperswerk.

De eerste helft twee ploegen die elkaar maar weinig ruimte gaven. Jong Holland zocht regelmatig de lange bal en daar had Waterwijk toch wel wat moeite mee. Zo was er in de 6e minuut een hard hard schot van Wieringa maar Gianni Hermans bewees zijn klasse. Waterwijk kwam bij vlagen ook wel voor het vijandelijke doel maar was soms te onzuiver in het vervolg. Ook een vrije schop net buiten de zestien was ook niet besteed aan Almeerse ploeg. Na 36 minuten spel moest Jordy Kreeberg zich laten vervangen, Desmond Mensen verving hen uitstekend. In de 40e minuut nam WAterwijk dan toch de leiding, een ingooi netr over de middenlijn kwam bij Lesley Vlieger die op zijn beurt listig voor gaf en routinier Gary Bouwmeester kon de 1-0 binnen schieten.

Hierna kwam Jong Holland beter voor de dag en kreeg ook wat mogelijkheden maar Waterwijk-doelman Gianni Hermans speelde een uitstekende wedstrijd en voorkwam erger.

Op zoek naar gelijkmaker.

Na de rust een nog fanatieker Jong Holland en kreeg Waterwijk het bij vlagen zwaar te verduren. Uit een vrije schop van de gasten was het Bouwmeester die de bal oppikte en zich goed vrij speelde en de spits van Waterwijk in staat stelde om tot scoren te komen maar de doelman van de gasten was attent. Jong Holland ging op zoek naar de gelijkmaker die er ook kwam, Lars Boekel kwam op links goed door en gaf strak voor en daar was Sietse Bol tussen diverse Waterwijk-spelers om met het hoofd fraai te scoren: 1-1.

Kansen genoeg.

Hierna twee ploegen die alsnog voor de winst wilde gaan en was Jong Holland hier het dichtste bij, diverse kansen liet men onbenut mede weer door het goede keeperswerk van Hermans. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen maar in de 95e minuut was het alsnog Waterwijk die namens Douwe Willemars de winst voor zich opeiste. Een minuut later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Van den Broek en werd Waterwijk door deze zege de nieuwe koploper in 2A. Jong Holland kreeg deze middag te weinig gezien het vertoonde spel en het overwicht in de tweede helft.