SC Buitenboys lijdt eerste verlies in competitie.

Het inhaalduel in de derde klasse B  tussen JOS/Watergraafsmeer en Buitenboys betekende voor de Almeerse ploeg de eerste nederlaag dit seizoen. De ploeg van Mark Steur kwam na een half uur op een 2-0 achterstand maar kwam dit niet meer te boven.

In de 1e helft creëerde Buitenboys maar weinig kansen. Men hanteerde veelal de lange bal en speelde de tegenstander hiermee in de kaart. Na een minuut of twintig kwam JOS op een 1-0 voorsprong door een schot uit de tweede lijn, die nog lichtjes getoucheerd werd en kansloos was voor de Buitenboys-doelman 1-0.. Vlak daarna kreeg Buitenboys nog wel een kop kans via Collins John, maar deze kwam terecht in de handen van de keeper. Na een half uur spelen kwam de thuisclub op een comfortabele 2-0 voorsprong,  een te zachte terugspeelbal werd goed gezien door de spits van JOS en passeerde hij de doelman van Buitenboys. Kort voor de rust leek Buitenboys de “aansluiter” te scoren maar  deze mogelijkheid was aan  Gianni Rellum niet besteed.

Diverse kansen.

Na de rust twee wissels bij de gasten. Het leverde niet direct succes op, maar JOS werd wel meer onder druk gezet en kwamen er later ook wat kansen. De 2-1 hing in de lucht en in de 75e minuut kwam deze er ook.Na een corner van Giovanni Kasanwirjo was het Collins John die de bal binnenkopte: 2-1. Nog geen minuut later waren de gasten weer gevaarlijk, na een snel lopende aanval was het Mitchell Martens die de lat raakte. Daarna volgde er nog veel hachelijke momenten voor het doel van JOS, maar de koploper kwam niet meer aan scoren toe en behaalde JOS een wat gelukkige overwinning op de koploper in 3B. Een gelijkspel had gezien het spel van Buitenboys had zeker niet misstaan.

Op de loer.

Buitenboys blijft de koploper in deze afdeling al is de voorsprong op Wartburgia met drie punten geslonken. Buitenboys heeft twee punten meer dan Wartburgia maar speelde tot nog toe wel een duel minder. Op de loer ligt EVC dat vier punten minder heeft dan de Almeerders maar ook een duel meer speelde.

Komende wedstrijd ontvangt Buitenboys Pancratius. Om 15.00 uur trapt men dan af.