Waterwijk onderuit in spectaculair duel tegen Jong Holland (3-2)

In de zaterdag 2e klasse A heeft ASC Waterwijk weer niet de volle winst kunnen pakken. De ploeg van trainer Ben Vis ging in de slotfase alsnog onderuit. Ook opvallend was de tweede gele kaart van Lindo Pourchez van Waterwijk. De snelle behendige speler scoorde wel de twee Waterwijkse doelpunten maar moest na zijn tweede gele kaart het veld ruimen.

Evenwicht.

Het werd een leuk duel tussen de twee teams die in de heenwedstrijd elkaar ook al goed in evenwicht hielden. De 1-0 voor de thuisploeg kwam uit een strafschop toen Sam van de Kamer een solo ondernam maar onderuit werd gehaald en was de strafschop een logisch gevolg, Bas Blankendaal miste niet vanaf elf meter 1-0. Hierna kreeg Jong Holland het even moeilijk en waagde Gary Bouwmeester een poging maar doelman Nick Blaauw liet zich niet verrassen. Nadat Bouwmeester een levensgrote kans op de gelijkmaker had laten liggen was het even later wel raak door Ryannique Inge maar was het buitenspel. De verdiende gelijkmaker kwam er voor de rust toch, zij het niet zonder fortuin. De inzet van Schipperijn miste vaart maar werd van richting veranderd. Lindo Pourchez was er als de kippen bij om Blaauw van dichtbij te passeren (1-1).

Rebound

Kort na de rust nam Jong Holland toch weer de leiding, uit een vrije schop scoorde Sietse Bol uit de rebound alsnog de 2-1. Hierna wisselde Waterwijk twee spelers en ging het beter lopen, maar echte kansen bleven uit. Nadat Nicky Baggelaar voor Waterwijk de bal van de doellijn had gehaald miste Douwe Willemars een mooie kans door op de lat te schieten. Jong Holland kwam echter goed terug maar Waterwijk-doelman Gianni Hermans redde een paar keer knap. Waterwijk rechtte de rug en wist in de 80e minuut de gelijkmaker te produceren, Lindo Pourchez soleerde door de Alkmaarse defensie en liet de doelman van de thuisclub met een schuiver kansloos 2-2. Kort hierop ging Pourchez even buiten zijn boekje met een pittige overtreding en geel hiervoor kreeg, maar direct hierna ook nog na trapte en was de arbiter resoluut en kon hij vertrekken. Dit deed Waterwijk geen goed en werd het in de slotminuten ook nog 3-2 toen invaller Beau Bohning met zijn eerste balcontact Desmond Mensen achter zich liet en ook doelman Hermans passeerde 3-2.

Weer puntverlies voor de Almeerders in de strijd voor het kampioenschap. Medekoploper HBOK kwam uiteindelijk ook niet tot winst en blijft de stand aan kop ongewijzigd.

Komende wedstrijd krijgt Waterwijk bezoek van DVVA.

archieffoto: Lindo Pourchez (blauwwit shirt) liep tegen een rode kaart aan in het duel met Jong Holland.