Geen finaleplaats voor ASC Waterwijk na verlies tegen Die Haghe

Het is Waterwijk in de nacompetitie niet gelukt om de finale te bereiken. Tegen Die Haghe was het na negentig minuten 1-1 en was een verlenging noodzakelijk. Ook hierin werd niet gescoord en waren er strafschoppen voor nodig om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk bleek Die Haghe de gelukkigste en liet Waterwijk een strafschop onbenut.

Waterwijk begon goed en zette de tegenstander direct onder druk maar het lukte de Almeerders ondanks diverse kansen niet om snel tot scoren te komen. Die Haghe dat veel balverlies leed was in deze fase ook niet bij machte om de verdediging van de thuisclub te verschalken. Na 18 minuten spel was Waterwijker Ryannique Inge zijn tegenstander wel te snel af maar werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald en besliste de arbiter dat Waterwijk recht had op een vrije schop. Aanvoerder Randy Paeper was de man die achter de bal ging staan, met een harde schuiver schoot hij de bal hard in en niemand reageerde hierop en zelfs de doelman van de gasten niet en lag de bal in het vijandelijke doel: 1-0.

Fikse blessure

Hierna moest Inge het veld ruimen door de toch wel fikse blessure die hij had opgelopen., Benjamin Vis was hierna zijn vervanger. In de 40e minuut de echte eerste kans voor Die Haghe maar het schot van Laming werd goed verwerkt door Waterwijk-goalie Gianni Hermans. Door een aantal blessures liep de eerste helft 8 minuten uit en ging men rusten met deze 1-0 stand.

Na de pauze een andere wedstrijd met Die Haghe dat veel meer druk zette en meer voor het Waterwijk doel te vinden was maar vaak met te weinig overleg te werk ging en Waterwijk kon zich dan ook makkelijk staande houden. De strijd werd nu behoorlijk fel en vielen er aan beide kanten aardig wat gele kaarten. In minuut 59 had Waterwijk de 2-0 kunnen scoren maar de uithaal van Douwe Willemars ketste op de lat en kwam Die Haghe goed weg. Ook een aanval binnendoor was kansrijk en was een inzet de doellijn gepasseerd maar arbiter Beekman had eerder een overtreding gezien en ging dit feestje niet door. Niet veel later weer een mogelijkheid maar de vrijgespeelde Benjamin Vis zag zijn inzet gestopt door de doelman van Die Haghe.

Gelijkmaker

Die Haghe bleef geloven in een gelijkspel en die gelijkmaker kwam er ook, een aanval over rechts werd strak voorgegeven en met het hoofd scoorde de gasten via Abid de 1-1. Nu was verlenging nodig. In de verlenging werd er echter niet gescoord en moesten strafschoppen de beslissing brengen, Doordat Waterwijk een keer miste en Die Haghe niet, gingen zij er met de winst vandoor.

Waterwijk zal komend seizoen weer in de tweede klasse gaan acteren en Die Haghe zal het tegen AFC moeten opnemen voor lijfsbehoud in de eerste klasse.