FC Almere verliest onnodig van AH ‘78.

Fc Almere heeft zich niet kunnen herstellen van de vorige week geleden nederlaag. Het team van Sandor Augustijn had aardig wat mogelijkheden tot scoren ,zeker de tweede helft maar verzuimde dit en de thuisclub scoorde wel een keer dus was de tweede nederlaag dit seizoen een feit.

Gelijkopgaand duel.

De teams waren in het begin aardig aan elkaar gewaagd al mocht AH de eerste 15 minuten wel  vier corners nemen. In minuut 25 zat FC Almere aardig in de wedstrijd maar ook in deze fase werd er niet gescoord. Ook de thuisclub had moeite om de goede richting te vinden dus ook hier geen doelpunten. Hierna nog een vrije trap voor AH  maar de poging was niet verontrustend. Toch kwamen de gastheren nog voor de rust op een 1-0 voorsprong door Umit Dinc en was  Almere-doelman Copier kansloos:1-0. Vlak voor de rust toch nog een kans voor Almere maar een inzet ging over het AH doel.

Betere spel niet beloond.

In het tweede bedrijf kwam Almere beter in de wedstrijd en was ook de betere ploeg maar de routine bij AH achterin was op sommige momenten beslissend en hield men Almere van het  score af. Wel was er nog een lob van Jesper Haazelager maar de doelman van AH doorzag het gevaar. Later ook nog een bal op de lat van de ingevallen Sherwan Mustafa maar ook de rebound ging jammerlijk naast het doel van AH-doelman Jasper Schaap. Toch zat een puntenverdeling er wel in maar te slordige passing was mede de oorzaak dat men bij Almere niet aan scoren toekwam.

In de slotfase nog wat mogelijkheden voor de ploeg van Sandor Augustijn maar kon niet tot score komen ook niet toen Kelvin Hogendoorn bij een inzet onderuit werd gehaald maar arbiter Vugts zag hier niets in. FC Almere bleef voor een punt vechten maar kreeg deze uiteindelijk niet en was de tweede nederlaag op rij een feit.

De Almeerders hadden meer verdiend maar mede door onzuivere passing deed men zichzelf te kort.

Trainer Sandor Augustijn zag dat zijn ploeg bij vlagen de overhand had maar op de goede momenten doorstoten ontbrak er deze middag aan. Over twee weken komt koploper Hilversum naar Almere dus een mooie kans voor herstel.