FC Almere op eigen veld weer onderuit.

In de derde klasse C heeft FC Almere haar aanhang weer teleurgesteld. Werd vorige week nog met forse cijfers gewonnen, zaterdag moest met van nummer drie op de ranglijst haar meerdere erkennen. Het echte gras op het hoofdveld van Almere brengt de ploeg van Sandor Augustijn geen geluk.

Naast en over.

In eerste instantie werd het een gelijkopgaand duel met kansen over en weer. In minuut 6 was er een poging van Zoe Visser van Almere maar de inzet verdween naast het doel. Een volgende poging van Denley Gerritsen verdween ook over het vijandelijke doel.  Het spel van Almere  was te onzuiver en men leed hierdoor veel balverlies. Tegenstander Hees ging hier anders mee om en had ook diverse mogelijkheden maar Arno Copier hield in deze fase zijn ploeg op de been, wel was er even later toch een slecht moment van de doelman van Almere door de bal zomaar in de voeten van een Hees-speler te plaatsen maar die zag dat zijn inzet te slap was om Copier alsnog te verrassen.

Voor de rust werd er niet gescoord en was de 0-0  wel de juiste verhouding.

Fel van start.

Na de rust was het Hees dat fel van start ging en Almere soms achter de feiten aanliep. In de 52e minuut was het dan ook raak voor de gasten want uit een scrimmage scoorde men via Van Ginkel de 0-1. In minuut 68 kreeg een Hees-speler ook nog rood voorgeschoteld (2x geel) maar ook hierna profiteerde Almere niet hiervan. FC Almere probeerde hierna wel om tot scoren te komen maar de stugge verdediging van de gasten hield stand. Aan de andere kant was er een situatie waar de arbiter een strafschop in zag en Hees hieruit ook op 0-2 kwam en was Almere een geslagen ploeg die dit niet meer te boven kwam. Dat het uit een counter later ook nog 0-3 werd was een logisch gevolg van het opdringen van de thuisploeg.

Met deze nederlaag blijft Almere in de onderste regionen staan en zal komende wedstrijd bij Olympia ‘25 het ware gezicht weer moeten laten zien.