Forza Almere verliest van sv Diemen

In de vierde klasse heeft Forza Almere geen drie punten kunnen veroveren, in het duel met sv Diemen moest men met 1-2 het onderspit delven. De komende wedstrijden zullen de resultaten beter moeten zijn wil men niet verder afzakken in deze afdeling.

Belangrijk redding

In het begin van de wedstrijd was er al snel een mooie actie van Diemen maar Quincy Ceder redde en direct hierna was het Forza dat uit de rebound de 1-0 scoorde door Sylvan Speelman.  Speelman ging alleen op de keeper af en scoorde : 1-0. Kort daarna zelfs de kans op de 2-0, Kai Wilms breekt door over links, weet voor te geven op Speelman, maar deze schuift de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Diemen komt later wat meer in hun spel en via een doorbraak over rechts werd de bal voor gegeven op een speler die makkelijk de bal binnen kan schieten: 1-1. Waar Forza dus afstand had moeten nemen werd het dus 1-1 en eigenlijk werd Diemen daarna steeds sterker. Diemen claimde ook nog enkele keren een handsbal in de 16 meter van Forza Almere maar de arbiter ging hier niet in mee.

Uitbraken Forza

In de tweede helft een sterker Diemen en Quincy Ceder moest in de 4e en 5e minuut twee keer achter elkaar redding brengen. Er komen nog wel wat uitbraken van Forza maar op een of twee kansen na is het verder toch Diemen dat de overhand heeft en dan in de 75e minuut weet te scoren uit een schuiver vanaf rechts. Daarna ging nog wel even het vuur branden bij Forza, maar toch net niet genoeg om nog een punt te halen. De marges blijven klein in de poule maar de punten zijn nu de komende 2 wedstrijden wel heel hard nodig om een beetje relaxed het jaar af te sluiten.