SC Buitenboys blijft goed meedoen in de 2e klasse.

In de 2e klasse B heeft SC Buitenboys de eerste overwinning van de tweede competitiehelft binnen. De ploeg van Mark Steur wist bij EDO de volle winst binnen te halen.

Onder druk.

In de beginfase was EDO de ploeg die het betere van het spel had en kwam Buitenboys bij vlagen aardig onder druk te staan. Door veel slordig balverlies kwam de thuisclub steeds gevaarlijk voor het Buitenboys doel. Buitenboys hanteerde te vaak de dieptepass en speelde EDO steeds in de kaart. Er waren dan ook diverse kansen voor de thuisclub maar goals bleven Buitenboys bespaard. De rust was dan ook 0-0.

Verlossende treffer.

In de 2e helft kwamen de Almeerders beter voor de dag  en kreeg ook mogelijkheden. In eerste instantie leverde dit nog geen doelpunt op maar later in het duel kwam toch de verlossende treffer. Nadat Mark Steur gewisseld had en nog meer aanvallend vermogen inzette was het uiteindelijk Giovanni Kasanwirjo die de 0-1 maakte. Met nog tien minuten te spelen kwam EDO nog wel terug maar Buitenboys-goalie Surainy Carolos had nog een paar goede reddingen en hield Buitenboys stand. Buitenboys speelde de wedstrijd rustig uit en ging uiteindelijk met drie punten naar Almere.

Door deze winst staat Buitenboys nu vierde op de ranglijst. Komende wedstrijd is Buitenboys vrij maar krijgt een week later te maken met een van de koploper n.l. BFC.