ASC Waterwijk schiet uit zijn slof en verplettert Utrechts EDO

In de zaterdag 2e klasse B heeft Waterwijk weer eens fors uitgehaald. De ploeg van Ben Vis was het scoren nog niet verleerd en vond deze middag 5x het net. Tegenstander EDO had een slechte middag en kreeg geen grip op de Almeerders die het thuispubliek verwende met een 5-1 overwinning.

Snelle goal.

Waterwijk begon scherp aan dit duel en dat resulteerde al snel in een doelpunt,Ryannique Inge ging uitstekend door en ging in combinatie met de in vorm zijnde Tim Klaassen-Bos en en kon Inge uiteindelijk de score voor de Almeerders openen :1-0. Waterwijk bleef de toon aangeven en scoorde dan ook de tweede goal toen Jordy Kremer Lindo Pourchez vond en hij rand strafschopgebied mooi afrondde: 2-0. Nog voor de rust deed EDO iets terug toen bij Waterwijk de concentratie even weg was en werd de ruststand 2-1.

Uitblinker.

De tweede helft gaf weer een sterker Waterwijk te zien dat de voorsprong verdiend uitbouwde. Uitblinker Klaasen-Bos maakte uit een dieptebal de 3-1 en later was hij ook verantwoordelijk voor de 4-1,deze goal kwam uit een toegekende strafschop en kreeg Klaasen-Bos loon naar werken. EDO stelde hier niet zo veel meer tegenover en kon invaller Lesley Vlieger uit een mooie pass van Douwe Willemars de 5-1 scoren. Waterwijk vond het hierna wel goed en speelde het duel rustig uit en behaalde een fraaie overwinning en steeg hierdoor weer een plek op de ranglijst.

Over twee weken speelt Waterwijk in een thuiswedstrijd tegen BFC.