FC Almere houd punt over aan duel met Odysseus.

In de 3e klasse C heeft FC Almere geen overwinning kunnen boeken. In een duel waar de scheidsrechter niet altijd de goede beslissingen nam werd de Almeerse ploeg behoorlijk benadeeld. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2 nadat Almere vlak voor tijd nog op een 1-2 voorsprong stond.

Sterke beginfase.

De ploeg van Sandor Augustijn begon goed en was herhaaldelijk op de helft van Odysseus te vinden maar de thuisclub nam in de 25e minuut brutaal de leiding bij een misverstand bij Almere achterin. FC Almere rechte de rug en kwam goed terug maar kreeg  later een tweede domper toen Neil Woudstra door een blessure moest afhaken en werd vervangen door Karan Kalloe. Tot de rust bleef deze stand gehandhaafd.

Spannende slotfase.

In het tweede bedrijf bleef FC Almere vechten voor een beter resultaat en dat gebeurde dan ook laat in de wedstrijd. In minuut 81 was het invaller Max Wolters die Almere naast Odysseus bracht en de Almeerders hierna ook wat sterker werden. Diverse aanvallen zorgden voor paniek bij de thuisclub en moest men dan ook zwichten toen in de 90e minuut FC Almere de leiding nam, Taril Moumen ging op de solotoer en wist uiteindelijk met een schot van 20 meter fraai de bal in het kruis te schieten :1-2. Het leek erop dat Almere drie punten mee naar Almere zou nemen maar dat gebeurde echter niet.

In blessuretijd was het toch nog Odysseus dat de gelijkmaker wist te scoren,  net ervoor werd een Almere-speler onderuit gehaald maar de zwak leidende arbiter wilde hier niets van weten en keurde hij de goal goed tot grote ontsteltenis bij Almere.

Terechte uitslag.

FC Almere-trainer Sandor Augustijn had geen goed woord over voor de dwalende arbiter die FC Almere in de slotfase sterk benadeelde. ” Ik ben wel trots op m’n ploeg die tot het einde alles heeft gegeven. Na negentig minuten was deze stand ook wel terecht “, was de reactie van de trainer.

Komende wedstrijd ontvangt FC Almere op eigen complex AH ‘78 uit Huizen.